Tudatosan gyermektelen nők Projekt, első fázis – Köszönöm Nektek!

Egy hónappal ezelőtt indítottam el a Tudatosan gyermektelen nők projektet. Hatalmas örömömre több százan töltötték ki a kérdőívet és szép számmal kerestek meg nők, sőt, egy házaspár is, hogy szívesen elmesélnék nekem az ő gyermektelenségük történetét. Voltak, akik arccal és névvel vállalják és vállalják fel döntésüket, mások anonim maradnának, amit tiszteletben tartok.

Rengetegféle életutat és történetet ismerhettem meg, amelyért nagyon hálás vagyok. Megrázó, lelkesítő, sőt, vidám pillanatokban is részem volt. Köszönöm mindazoknak, akik segítették a munkámat. Nagyon jólesett a bizalom, hogy többen bepillantást engedtetek az életetekbe ezen érzékeny és intim téma kapcsán.

Ne legyen stigma, ha egy nő nem szül gyermeket – Nők, akik nem akarnak anyák lenni – Projekt

Visszajelzéseitek alapján sokatoknak fontos ez a kérdéskör, és úgy vélitek, kell róla beszélni. Többen kifejezetten azt írtátok vagy mondtátok az interjúk során, nagyon örültök, hogy foglalkozom a témával.

Az elmúlt hetekben rengeteget tanultam, inspiráló időszak volt ez számomra is. Most kezdődik a projekt második szakasza, a kérdőív részletes értékelése és az interjúk feldolgozása.

Már alig várom, hogy belevessem magam. 😊 Nem kis munka lesz, úgyhogy türelmet kérek.

Ha valaki úgy érzi, pont most jött el az idő, hogy megossza velem a történetét, továbbra is állok rendelkezésre.

A további fejleményekről is adok majd tájékoztatást. Addig is minden jót, vigyázzatok magatokra!

Rácz Laura Rebecca

Fotó: Ashley Britton / SheKnows